Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Karate är en sport för alla, oavsett ålder och träningsbakgrund. Det är en allsidig träning där vi tränar styrka, balans, smidighet, kroppskontroll och koncentration.

En del av oss lockas av att träna karate som självförsvarsmetod, andra av att det är ett roligt sätt att motionera. Man tränar efter sina egna förutsättningar, för att utveckla sig själv.

 

KARATE-DO Vi tränar traditionell karate, en grundstil som heter Shitoryu Motobu-ha. Träningen består av kihon (grundtekniker), kata (rörelsemönster) och kumite (fighting). I traditionell karate-do har katan en särskilt stor betydelse.

GOSHINDO-SJÄLVFÖRSVAR Japanskt komplett självförsvar som bl. a. polis använder i delstaten Virginia i USA. Lämpat för kvinnor, män och barn.

KOBUDO / IAIDO Hos oss får du som är över 12 år även prova på Kobudo – Traditionell vapenträning med bl. a. Bo (långstav) och Iaido – konsten att dra och hugga med det japanska svärdet.

 

GRADERING I karaten finns ett graderingssystem som inspirerar oss att testa våra gränser. Att kämpa tillsammans med andra för att nå detta mål ger erfarenheter som är värdefulla i livets alla områden. Graderingssystemet är ett stöd i träningen med syfte att vi ska hålla en logisk och pedagogisk riktig karateträning.

 

Prova på?

Om du är nyfiken på karate eller tränat någon annan budosport eller stil, har du möjlighet att utan kostnad träna med oss i tre veckor. Du behöver inte ha karatedräkt. En t-shirt och ett par träningsoverallsbyxor duger bra. Erbjudandet gäller alla, barn, vuxna och ungdomar. 

 

Frågor

Ring Johan Backteman tel 073-8280120.

Uppdaterad: 15 AUG 2016 12:24 Skribent: Nils Vesterlund/ Julie Mannchen

Postadress:
Umeå Chikubu Kai KF - Karate
Nyponvägen 16
90435 Umeå

Besöksadress:
Mariehemsvägen 12
90654 Umeå

Kontakt:
Tel: +46738280120
E-post: This is a mailto link

Se all info