Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Västerbottens Idrottsförbund


Nu har det blivit dags att anmäla sig till årets SDF-konferens. Denna gång är temat "digitalisering" och vi håller till på Scandic Hotell i Skellefteå.
 
TTGU bjuder på tuff och utmanande träning, men alltid på individens nivå. Med den inställningen har de lockat ca 700 deltagare under 2018 – både motionärer och elit, för träning och tävling, i åldrarna 5 till 75 år. Robert Lindberg berättar mer om...
 
Vi tar upp ett ständigt aktuellt ämne som kan skapa skavsår mellan styrelsen och sektioner. Nämligen lagkassan. Vad gäller egentligen?
 
I Sveriges minsta kommun sjuder idrottslivet och det är barnen och ungdomarna själva som har tagit initiativet till utveckling.
 
Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. Vi bjuder in till en fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana.
 
Idrottskonsulent Lisbet har gjort ett besök hos Umeå Golfklubb för att ta reda på vad klubben gör för att kunna erbjuda aktiviteter för alla åldrar och nivåer.
 
Ett gäng cykelentusiaster träffades och började utmana sig själva med att cykla i en tuffare terräng, skogscykling. Eftersom tiden gick utökades intresset, cykelstigarna började sina och tanken växte. Tänk om vi kan få till en arena för MBT cykling!
 
Sju av tio kommuner i Sverige anser att de har färre idrottsytor och hallar än vad som efterfrågas. Det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunstudie som pekar på brister främst gällande isytor, idrottshallar och simhallar.
 
Vad innebär det att vara tränare inom idrotten? Den nya utbildningswebben för ledare inom idrotten ger svaret, och bjuder dessutom på inspiration och konkreta tips kring ledarskap och träning. Testa själv och få en bra start i ditt tränarskap, ell...
 
Statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Ansökan om LOK-stöd betalas för deltagartillfällen och sammankomster och registreras digitalt via verktyget Idrott Online.
 
Arvsfonden fördelar pengar till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet. 17 september kommer de till Skellefteå för att informera om vilka möjligheter din förening har att söka stöd till ert projekt.
 
Med start 28 augusti i Sorsele åker Change the game ut på turné i länet för att erbjuder barn och ungdomar möjlighet att prova på nya aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
 
Länsstyrelsen har fram till 17 september en extra utlysning av medel inom områdena etablering, integration och flyktingmottagning.
 
Tanken har alltid funnits hos Elin Lundström i Robertsfors, hur hon kan främja rörelseglädjen hos barn och ungdomar. Efter en utbildning i empowering coaching som hölls i Ånäset satte sig alla funderingar till att bli en aktiv handling. Vi tar ett...
 
Under hösten har Change the game ett flertal dagar planerade runt om i länet där barn och ungdomar får möjlighet att prova på olika aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
 

Postadress:
Umeå Chikubu Kai KF - Karate
Nyponvägen 16
90435 Umeå

Besöksadress:
Riksvägen 2
90431 Umeå

Kontakt:
Tel: +46 73-8280120
E-post: kataform@hotmail.com

Se all info